Informatie bij een positieve test

Wanneer je positief getest bent op het corona virus zijn er een aantal maatregelen van kracht. In het kort:

  • Blijf thuis als de corona-test laat zien dat u corona heeft. 
  • Drink genoeg. U kunt paracetamol nemen tegen keelpijn en koorts. 
  • Bel direct de huisarts of huisartsenpost als 1 of meer van deze punten voor u klopt:U wordt in een paar dagen steeds zieker.
    • U ademt steeds sneller of moeilijker (bijvoorbeeld bij het lopen).
    • U bent in de war.
    • U heeft meer dan 3 dagen koorts (38 graden of hoger). Bent u ouder dan 70, heeft u een chronische ziekte of minder weerstand? Bel dan meteen bij koorts.

Wij verwijzen u als huisartsenpraktijk voor meer informatie graag door naar:

Heeft u toch nog vragen of verergeren uw klachten, dan kunt u contact opnemen met de huisarts door middel van een e-consult of door een video consult in te plannen. 

Beleid op de praktijk

Wanneer het niet nodig is om fysiek naar de praktijk te komen willen wij u vragen om een video afspraak te plannen met de huisarts. Dit kan online of door te bellen met de assistent. Komt u toch naar de praktijk, dan verzoeken wij u dringend om een mondkapje te dragen en anderhalve meter afstand te houden van de andere cliënten. Wanneer u geen mondkapje heeft, kunt u deze kopen bij de apotheek in het centrum.

Moet u gezien worden door de huisarts, maar heeft u last van COVID gerelateerde klachten, dit zijn luchtwegklachten en/of koorts dan wordt uw afspraak gepland in het beschermde spreekuur van de huisarts. Dit houdt in dat de dokter u in beschermde kleding zal zien. Bij verkoudheidsklachten kunt u contact opnemen met de assistent om de afspraak om te zetten naar een  video consult of te verplaatsen naar het  beschermde spreekuur.

Testen

U kunt zich in het centrum laten testen. Dit kan bij klachten of contact met personen die positief getest zijn, het is mogelijk om op het gezondheidscentrum een test af te nemen. Dit kan op dinsdag of donderdag ochtend. Hiervoor moet u een afspraak maken bij de assistent.

De uitslag van de test volgt over het algemeen binnen 3 dagen, maar dit is sterk afhankelijk van de drukte bij de laboratoria.

 

Voor betrouwbare medische informatie adviseren wij de Thuisarts

Klik hier om een video consult met de huisarts in te plannen

Volg gezondheidscentrum Amstelkwartier op facebook

U vindt ons ook in Amsterdam Noord, locatie Buiksloterham