Update covid vaccinatie 19-05-2021 Vaccinaties medische indicatie

19-05-2021

Het vaccinatieproces gaat steeds sneller. Op dit moment is iedereen met een medische indicatie aan de beurt voor een vaccinatie bij de GGD. Het selectieproces ligt bij de huisarts. Wij houden ons hierbij aan de richtlijnen van het NHG (Nederlands Huisartsen Genootschap). De selectie wordt gedaan op basis van het griepprikproject. 

Uiterlijk vrijdag 21 mei ontvangt iedereen met een medische indicatie een uitnodiging van de GGD om daar een afspraak in te plannen. Dit kan telefonisch en via je DigiD. Alle informatie hierover staat vermeld in de brief. 

Heb je na 21 mei nog geen brief ontvangen maar krijg je normaal gesproken wel de griepprik? Neem dan contact met ons op, dit kan telefonisch met de assistent of via een e-consult in het patiëntenportaal. Je kunt dan via een nazending op korte termijn een brief ontvangen en alsnog voorrang krijgen op basis van de medische indicatie. 

Geen extra vaccinatierondes meer op het gezondheidscentrum

Wij hebben onze laatste vaccinatie ronde afgelopen woensdag (12 mei) gehad. Wij maken ons nu klaar voor de tweede prik. Het is dan ook niet meer mogelijk om u aan te melden voor een reservelijst of spillijst. Iedereen die de eerste vaccinatie van ons heeft ontvangen ontvangt 11/12 weken later de tweede. Uiteraard wordt iedereen tijdig op de hoogte gesteld van de exacte datum en het exacte tijdstip. Wij hebben als praktijk getracht met verschillende rondes zo veel mogelijk mensen veilig te vaccineren. Naast de doelgroep die door de huisarts gevaccineerd moest worden, hebben wij een aantal extra vaccinatie momenten georganiseerd, met de focus op mensen mét een medische indicatie, maar die net buiten de doelgroep vielen voor een vaccinatie bij de GGD of mensen die (bv via werk) veel in contact komen met risicogroepen. 

Terug
Voor betrouwbare medische informatie adviseren wij de Thuisarts

Klik hier om een video consult met de huisarts in te plannen

Volg gezondheidscentrum Amstelkwartier op facebook

U vindt ons ook in Amsterdam Noord, locatie Buiksloterham